• Ilmastokompensaatio

  Ilmastokompensaatio. Hautaustoimisto Bieder on tuonut markkinoille ensimmäisenä hautaustoimistona täysin ilmastokompensoidut hautajaiset. Kyse ei ole lisäpalvelusta tai erikseen ostettavasta tuotteesta, vaan jokainen Hautaustoimisto Biederin myymä hautaus pitää sisällään ilmastokompensaation.

  Ilmastoystävällisyys ja ekologisuus lähtevät hautaustoimiston tuotevalinnoista ja toimintatavoista. Pyrimme minimoimaan ympäristöhaitat kaikessa toiminnassamme.

  Myymämme arkut valmistetaan kokopuusta. Puun sahaaminen laudaksi ja siitä valmistettu arkku kuormittaa huomattavasti vähemmän ympäristöä kuin arkku, joka valmistetaan esim. lastu- tai kuitulevyistä. Myös kaikkien verhoiltujen arkkumalliemme runko on kauttaaltaan kokopuuta. Pyrimme myös minimoimaan pintakäsittelyvaiheet. Käyttämissämme Elämänpuu EKO-arkuissa ei ole lainkaan pintakäsittelyä. Tällä varmistetaan se ettei tuhkatessakaan arkusta irtoa haitallisia aineita. Suosituimmat Elämänpuu uurnat on valmistettu kokopuusta ja kaiverrukset niihin on tehty käsityönä.

  Tilaukset käsitellään paperittomasti, vahvistukset ja laskut toimitetaan sähköisesti. Sähköinen toimintakaan ei ole täysin päästötöntä, mutta se on huomattavasti päästöttömämpää kuin esim. postin kautta kulkevat laskut ja vahvistukset. Toimistojemme sähkönkulutus on myös minimoitu mm. vaihtamalla kaikki valaisimet led-tekniikkaan, joka on pienentänyt valaistuksen sähkönkulutusta yli 60%.

  Ilmastotekona Hautaustoimisto Bieder lupaakin että koko hautaamisen ympäristökuorma kompensoidaan kasvattamalla yksi puu jokaista hautaamaamme vainajaa kohden. Ilmastokompensaatio toteutetaan yhdessä World Visionin kanssa. Hautaustoimisto Biederin tuella kansalaisjärjestö World Vision “istuttaa” vuosittain kymmenen hehtaaria uutta metsää. World Visionin metsitysohjelma pohjautuu juuriversomenetelmään, jonka avulla saavutetaan monia muitakin hyötyjä Afrikassa, juuri siellä missä luonnon kestävyysvaje on suurimmillaan. World Visionin kautta voit tehdä myös oman ilmastotekosi.

  Biederin Elämäpuu arvostaa suomalaisten läheistä luontosuhdetta. Mallisto on saanut innoituksensa metsästä – suomalaisten yhteisestä sielunmaisemasta. Siinä ei ole mitään liikaa, ei mitään liian vähän. Jokainen Elämäpuu-muistotuote kertoo jatkuvuudesta. Koti on siellä, missä puut tuntevat hänet.

  Varmistathan siis että tilaamassasi hautauspalvelussa on Elämänpuu tunnus.